Skip to main content

Bread Roll | Potato Bread Roll | Easy snack recipe | 5 minute snack recipe | ಬ್ರೆಡ್ ರೋಲ್

 Bread Roll | ಬ್ರೆಡ್ ರೋಲ್ 


Bread Roll is a easy 5 minutes snack recipe. if you have boiled potatoes then the recipe takes just 5 minutes to prepare. This can be a tiffin box recipe for kids. For fuzzy eaters you can even hide vegetables with potatoes. Do try the recipe and comment your opinion in comment tab.


Ingredients Required

  • Boiled Potatoes - 2
  • Finely chopped onion - 1
  • Finely chopped Green chillies - 2
  • Finely chopped Coriander leaves - 3 Tbsp
  • Chat masala - 1/2 tsp
  • Garam Masala - 1 Tsp
  • Salt - As per the taste
  • Bread slices - 4 to 8
  • Oil - for deep frying
  • Water - 1/2 Cup

Method of Preparation

  • Cut the brown edges of bread slices. Keep them aside.
  • To prepare filling, Add boiled potatoes to a bowl, mash them nicely.
  • Now add chopped onion, green chillies, chat masala, garam masala, chopped coriander leaves and salt.
  • Mix them well until all the flavors are combined well with potatoes.
  • Heat the oil in medium to low heat, do not over heat.
  • Now to prepare roll, To  a plate add some water, dip bread slice and squeeze the excess water.
  • Now add filling to it. after adding filling seal it neatly so that there are no cracks formed.
  • Prepare all bread rolls in the same way.
  • Add prepared roll to medium hot oil and fry them until they turn to light brown.
  • Delicious bread roll is ready to serve. serve it with ketchup or green chutney.

Tips

  • Use white bread only. Hence maida is high in gluten it is easy to get the desired shape.
  • Do not use excess water to dip the bread. It make scatter the bread, and you may not be able to get the desired shape of roll.
  • Oil for deep frying should not be too hot.
  • Instead of green chillies you can also use redchilli powder. But in that case heat a little oil and add 1 tsp of red chilli powder to it then pour it to the stuffing. this way it will enhance the taste.



ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು 

  • ಬೇಯಿಸಿದ ಆಲೂಗಡ್ಡೆ - ೨
  • ಸಣ್ಣಕ್ಕೆ ಹಚ್ಚಿದ ಈರುಳ್ಳಿ - ೧
  • ಸಣ್ಣಕ್ಕೆ ಹಚ್ಚಿದ ಹಸಿಮೆಣಸು - ೨
  • ಸಣ್ಣಕ್ಕೆ ಹಚ್ಚಿದ ಕೊತ್ತಂಬರಿ ಸೊಪ್ಪು - ೩ ಟೇಬಲ್  ಚಮಚ 
  • ಚಾಟ್ ಮಸಾಲಾ - ೧/೨ ಟೀ ಚಮಚ 
  • ಗರಂ ಮಸಾಲಾ -  ೧ ಟೀ ಚಮಚ 
  • ಉಪ್ಪು - ರುಚಿಗೆ ತಕ್ಕಷ್ಟು 
  • ಬ್ರೆಡ್ - ೪ ರಿಂದ ೮
  • ಎಣ್ಣೆ - ಕರಿಯಲು 
  • ನೀರು - ೧/೨ ಕಪ್ 

ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ 

  • ಮೊದಲಿಗೆ ಬ್ರೆಡ್ ನ ಅಂಚನ್ನು ತುಂಡು ಮಾಡಬೇಕು. ಇನ್ನು ಹೂರಣ(ಸ್ಟಿಫಿನ್ಗ್ ) ತುಂಬಬೇಕಾದನ್ನ ತಯಾರಿ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. 
  • ಹೂರಣಕ್ಕಾಗಿ ಮೊದಲಿಗೆ ಬೇಯಿಸಿದ ಆಲೂಗಡ್ಡೆಯನ್ನು ಪುಡಿ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. ಇದಕ್ಕೆ ಸಣ್ಣಕ್ಕೆ ಹಚ್ಚಿದ ಈರುಳ್ಳಿ, ಕೊತ್ತಂಬರಿ ಸೊಪ್ಪು, ಹಸಿಮೆಣಸು, ಉಪ್ಪು, ಚಾಟ್ ಮಸಾಲಾ, ಗರಂ ಮಸಾಲಾಗಳನ್ನು ಹಾಕಿ ಚೆನ್ನಾಗಿ ಬೆರೆಸಬೇಕು. 
  • ಇನ್ನು ಮಾಧ್ಯಮ ಉರಿಯಲ್ಲಿ ಎಣ್ಣೆ ಕಾಯಲು ಇಡಬೇಕು. 
  • ಒಂದು ಬಟ್ಟಲಿಗೆ ಸ್ವಲ್ಪ ನೀರು ಹಾಕಿ ಅದರಲ್ಲಿ ಬ್ರೆಡ್ ನ್ನು ಅದ್ದಿ , ಹೆಚ್ಚಾದ ನೀರನ್ನು ನಿಧಾನಕ್ಕೆ ಹಿಂಡಿ  ತೆಗೆಯಬೇಕು. 
  • ಇನ್ನು ಈ ಬ್ರೆಡ್ ಗೆ ಹೂರಣ ತುಂಬಿ ತೂತಿಲ್ಲದಂತೆ ರೋಲ್ ಆಕಾರಕ್ಕೆ ಮುಚ್ಚಬೇಕು. 
  • ಇದನ್ನು ಹದವಾಗಿ ಕಾದ ಎಣ್ಣೆಗೆ ಬಿಟ್ಟು ಕಂದುಬಣ್ಣ ಬರುವ ವರೆಗೆ ಕಾಯಿಸಿದರೆ ಬ್ರೆಡ್ ರೋಲ್ ತಯಾರಾಗುತದೆ. 
  • ಬ್ರೆಡ್ ರೋಲ್ ಹಸಿರು ಚಟ್ನಿ ಇಲ್ಲವೇ ಕೆಚಪ್ ನೊಂದಿಗೆ ಸವಿಯಲು ಸಿದ್ದ. 







Comments

Popular posts from this blog

Chocolate Burfi / Cholcate recipe / Sweet recipe / ಚಾಕಲೇಟ್ ಬರ್ಫಿ/ ಮಿಠಾಯಿ

 Chocolate Burfi / Cholcate recipe / Sweet recipe /  ಚಾಕಲೇಟ್ ಬರ್ಫಿ/ ಮಿಠಾಯಿ  Choclate burfi is very easy recipe to prepare. Kids will like this recipe very much. Not only kids , all choclate lovers will love this recipe. if your kids cry for chocolate prepare this and give because it is chemical free.    This recipe is mixture of sugar, milk powder and choclate powder. I have added Almonds and cashews. If you feel dry fruits are not required you can skip the dry fruits. Try this recipe and give the feedback. Ingredients Required :  Milk powder - 1 cup Chocolate powder- 1 tbsp Sugar - 1 cup Water - 1/4 Cup Almonds- 10 to 15 Cashew - 10 to 15 Butter - 2 to 3 tbsp Method of Preparation :  Initially take a dry fruits and make a coarse powder  Now keep a pan, add sugar and water to it. Leave it to boil. Mean while sieve the milk powder and chocolate powder and keep a side and grace the plate with butter. Once sugar and water boiled and got sugar syrup,  add sieved milk powder and chocolate p

Pumpkin sambar / ಸಿಹಿ ಕುಂಬಳಕಾಯಿ ಸಾಂಬಾರ್ / ಚೀನಿಕಾಯಿ ಸಾಂಬಾರ್ / Easy combo meal

  Pumpkin sambar / ಸಿಹಿ ಕುಂಬಳಕಾಯಿ ಸಾಂಬಾರ್ / ಚೀನಿಕಾಯಿ ಸಾಂಬಾರ್ / Easy combo meal Pumpkin sambar is very easy to prepare and very tasty too. without cooker you can prepare this recipe. you can have this with rice, dosa or chapathi. It is a combination of  pumpkin, coconut and some spieces. try this recipe at home.  Ingredients Required : Pumpkin - 1 small sized Turmeric powder - 1/2 tsp Salt - as per the taste Oil - 1 tsp Red chili - 2 Urad dal - 1 tsp Bengal gram - 1/2 tsp Fenugreek seeds - 1/4 tsp Cumin seeds - 1/2 tsp Coriander seeds - 2 tsp Tamarind - as per the taste or small half lemon sized Grated coconut - 5 tbsp Jaggery - half small lemon sized  Coriander leaves - 3 to 4 tsp Water - as per the requirement  Method of Preparation : Initially cut the pumpkin into small pieces. Cook it for 5 minutes. Meanwhile for masala paste, take a pan add oi to it. Once oil is heated add red chili, urad dal and channa dal. Fry for 30 seconds. Now add fenugreek seeds and cumin seeds fry for 15 sec

Avalakki Pancha Kajjaya । ಅವಲಕ್ಕಿ ಪಂಚಕಜ್ಜಾಯ । Ganesha Chaturthi nivedya recipe

Avalakki Pancha Kajjaya । ಅವಲಕ್ಕಿ ಪಂಚಕಜ್ಜಾಯ । Ganesha Chaturthi nivedya recipe  Avalakki pancha kajjaya is very simple recipe. Bachelor's also can prepare this recipe on ganesha festival day. This recipe is very great for lord Ganesha.   Ingredients Required : Jaggery - 3/4 cup Water - 3 tbsp Ghee - 1 tbsp Grated Coconut - 1/2 cup Yelachi - 1/4 tsp Avalakki / Poha (Thin) - 3 cup Method of Preperation : Initially take a tava, add jaggery to it and also add water. Boil till the jaggery dissolves.  Once jaggery is dissolved, add ghee, yelachi and grated coconut. Mix them well. Now add avalakki/ poha and mix them well. Your avalakki pancha Kajjaya is ready to serve.  ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು : ಬೆಲ್ಲ - ೩/೪ ಕಪ್  ನೀರು - ೩ ಟೇಬಲ್ ಚಮಚ  ತುಪ್ಪ - ೧ ಟೇಬಲ್ ಚಮಚ  ತೆಂಗಿನಕಾಯಿ ತುರಿ - ೧/೨ ಕಪ್  ಏಲಕ್ಕಿ ಪುಡಿ - ೧/೪ ಟೀ ಚಮಚ ಅವಲಕ್ಕಿ - ೩ ಕಪ್  ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ : ಮೊದಲಿಗೆ ಒಂದು ಬಾಣಲೆ ತೆಗೆದುಕೊಂಡು ಅದಕ್ಕೆ ಬೆಲ್ಲ ಮತ್ತು ನೀರು ಹಾಕಿ ಗ್ಯಾಸ್ ಆನ್ ಮಾಡಿ.  ಬೆಲ್ಲ ಕರಗುವ ತನಕ ಕುದಿಸಿಕೊಳ್ಳಿ.