Skip to main content

Custard Cookie | ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀಸ್ | Without and with oven

Custard Cookie | ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀಸ್



Ingredients required :

  • Butter - 100 gm
  • Madia - 1 cup
  • Sugar - 1 cup
  • Custard powder - 1/2 cup
  • Cinnamon powder - 1 tsp
  • Salt - 1 pinch
  • Milk - 1 to 2 tsp (If required )

Method of Preparation :

  • Initially take a bowl add butter and sugar, then whisk/ beat it well so that they should mix well.
  • Now Sieve the maida, custard powder, cinnamon powder and salt to same bowl and mix well.
  • Mix it with hand without much pressure. if required you can add milk to get soft dough.
  • Make it to small sized ball shape and press it with fork gently to get shape.
  • Place it in baking tray. 
  • To bake it in oven preheat the oven for 8 min then keep the baking try in it and bake for 15 min in 180 degree celcius. Your Custard cookie is ready.
  • To bake in gas, take a pan and  keep a wired rack on it, close the lid and allow it to heat for about 8 to 10 minutes.
  • Keep the baking tray in pan and bake it for around 15 to 20 minutes.
  • Now Delicious Custard cookie is ready.

ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು :

  • ಬೆಣ್ಣೆ - ೧೦೦ ಗ್ರಾಂ 
  • ಮೈದಾ - ೧ ಕಪ್ 
  • ಸಕ್ಕರೆ - ೧ ಕಪ್ 
  • ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಪುಡಿ - ೧/೨ ಕಪ್ 
  • ಚೆಕ್ಕೆ ಪುಡಿ - ೧ ಟೀ ಚಮಚ 
  • ಉಪ್ಪು - ೧ ಪಿಂಚ್ 
  • ಹಾಲು - ೧ ರಿಂದ ೨ ಟೀ ಚಮಚ 

ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ :

  • ಮೊದಲಿಗೆ ಒಂದು ಪಾತ್ರೆಗೆ ಬೆಣ್ಣೆ ಮತ್ತು ಸಕ್ಕರೆ ಪುಡಿ ಹಾಕಿ ಚೆನ್ನಾಗಿ ಮಿಕ್ಸ್ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. 
  • ನಂತರ ಅದೇ ಪಾತ್ರಕ್ಕೆ ಮೈದಾ, ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಪುಡಿ, ಚೆಕ್ಕೆ ಪುಡಿ ಮತ್ತು ಉಪ್ಪುನ್ನು ಜರಡಿ ಹಿಡಿಯಬೇಕು. 
  • ನಂತರ ಎಲ್ಲವನ್ನು ಚೆನ್ನಾಗಿ ಮಿಕ್ಸ್ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. ಹಿಟ್ಟು ಸಾಫ್ಟ್ ಆಗಿ ಬರದಿದ್ದರೆ ಅದಕೆ ೧ ರಿಂದ ೨ ಟೀ ಚಮಚ ಹಾಲು ಹಾಕಬಹುದು. 
  • ರೆಡಿ ಆದ ಮಿಶ್ರಣವನ್ನು ಉಂಡೆ ಆಗಿ ಮಾಡಿ ಅದರ ಮೇಲೆ ಒಂದು ಫೋರ್ಕ್ ಅಲ್ಲಿ ಶೇಪ್ ಮಾಡಿಕೊಳಬೇಕು.
  • ಈಗ ಶೇಪ್ ಮಾಡಿದ ಬಿಸ್ಕತ್ ಅನ್ನು  ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇಯಲ್ಲಿ ಇಡಬೇಕು.  ಅದನ್ನು ನಂತರ ಓವೆನ್ ಅಲ್ಲಿ ಬೇಕೆ ಮಾಡಬೇಕು. 
  • ಓವೆನ್ ಅನ್ನು ೮ ನಿಮಷ ಪ್ರಿ ಹೀಟ್ ಮಾಡಿ ಅದರಲ್ಲಿ ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇ ಇಟ್ಟು ಅದನ್ನು ೧೫ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ೧೮೦ ಡಿಗ್ರಿ ಸೆಲ್ಷಿಯಸ್ನಲ್ಲಿ ಬೇಕ್  ಮಾಡಿದರೆ ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀ  ರೆಡಿ. 
  • ಓವನ್ ಇಲ್ಲದಿದ್ದರೆ ಒಂದು ಪಾನ್ ತೆಗೆದು ಕೊಂಡು ಅದ್ರಲ್ಲಿ ಸಣ್ಣ ಪಾತ್ರೆ ಇತ್ತು ೮ ರಿಂದ ೧೦ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ಗ್ಯಾಸ್ ಅಲ್ಲಿ ಇಡಬೇಕು. ನಂತರ ಅದರ ಮೇಲೆ ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇ ಇತ್ತು ೧೫ ರಿಂದ ೨೦ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ಬೇಯಿಸದರೆ ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀ  ರೆಡಿಯಾಗಿದೆ.  

Comments

Popular posts from this blog

Avalakki Pancha Kajjaya । ಅವಲಕ್ಕಿ ಪಂಚಕಜ್ಜಾಯ । Ganesha Chaturthi nivedya recipe

Avalakki Pancha Kajjaya । ಅವಲಕ್ಕಿ ಪಂಚಕಜ್ಜಾಯ । Ganesha Chaturthi nivedya recipe  Avalakki pancha kajjaya is very simple recipe. Bachelor's also can prepare this recipe on ganesha festival day. This recipe is very great for lord Ganesha.   Ingredients Required : Jaggery - 3/4 cup Water - 3 tbsp Ghee - 1 tbsp Grated Coconut - 1/2 cup Yelachi - 1/4 tsp Avalakki / Poha (Thin) - 3 cup Method of Preperation : Initially take a tava, add jaggery to it and also add water. Boil till the jaggery dissolves.  Once jaggery is dissolved, add ghee, yelachi and grated coconut. Mix them well. Now add avalakki/ poha and mix them well. Your avalakki pancha Kajjaya is ready to serve.  ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು : ಬೆಲ್ಲ - ೩/೪ ಕಪ್  ನೀರು - ೩ ಟೇಬಲ್ ಚಮಚ  ತುಪ್ಪ - ೧ ಟೇಬಲ್ ಚಮಚ  ತೆಂಗಿನಕಾಯಿ ತುರಿ - ೧/೨ ಕಪ್  ಏಲಕ್ಕಿ ಪುಡಿ - ೧/೪ ಟೀ ಚಮಚ ಅವಲಕ್ಕಿ - ೩ ಕಪ್  ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ : ಮೊದಲಿಗೆ ಒಂದು ಬಾಣಲೆ ತೆಗೆದುಕೊಂಡು ಅದಕ್ಕೆ ಬೆಲ್ಲ ಮತ್ತು ನೀರು ಹಾಕಿ ಗ್ಯಾಸ...

Bisibele bath powder | ಬಿಸಿಬೇಳೆ ಬಾತ್ ಪೌಡರ್

Bisibelebath Powder | ಬಿಸಿಬೇಳೆ ಬಾತ್ ಪೌಡರ್  Bisibele bath powder is a blend of few dals and aroma spices. This is used in famous dish called bisibelebath , which is a famous south indian dish. Preparation time : 20 minutes         Servings : 6 persons Ingredients Required: Urad dal - 1.5 tsp Channa dal - 1.5 tsp Roasted Bengal gram - 1.5 tsp Redchillies - 4 to 5 Cinnamon stick - 2 inches Kapok buds (Marathi moggu) - 3 to 4 Cloves - 1/4 tsp Methi seeds - 1/4 tsp Cumin seeds - 1/2 tsp Coriander seeds - 1 tsp Oil - 1 tsp Method of Preparation: Take a pan, add oil, once oil is hot add urad dal and channa dal, fry it for 30 seconds.  Add Roasted bengal gram to it and fry it further for 30 seconds. Now add redchillies and fry it for another 10 seconds. At this stage add cinnamon stick, marathi moggu and cloves, fry them for 30 seconds. Now add methi seeds, cumin seeds and coriander seeds, fry them for 30 secon...

Badam Burfi । ಬಾದಾಮಿ ಬರ್ಫಿ

Badam Burfi । ಬಾದಾಮಿ ಬರ್ಫಿ  Badam Burfi is a delight with healthy element. Badam Burfi can be consumed occasionally as a treat to your soul as well as tongue. It is a combination of Badam, Sugar and Kesar. Wellness of Badam is known to all. Consumption of Almond without skin, helps to absorb the nutrition easily, its better to use almonds without skin to get the full benifit. Almond also helps to reduce asthma, if its consumed every day morning without skin. Enhancing the flavour is completely personal choice. This can be just prepared with Badam, Ghee and Sugar. But to enhance the flavour, in this recipe Milk, kesari and Elaichi / Cardommom is used. Every recipe can be changed as per the requirement, availability or family preferences. Definetly try this recipe and share your opinion with us. Ingredients required : Badam - 1 cup Milk - 2 cup Sugar - 2 cup Water - 2 to 3 cup Kesari - 5 to 6 leaves Elachi powder - 1 tsp Ghee - 8 to 9 tsp Method of Prepara...