Skip to main content

Custard Cookie | ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀಸ್ | Without and with oven

Custard Cookie | ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀಸ್



Ingredients required :

  • Butter - 100 gm
  • Madia - 1 cup
  • Sugar - 1 cup
  • Custard powder - 1/2 cup
  • Cinnamon powder - 1 tsp
  • Salt - 1 pinch
  • Milk - 1 to 2 tsp (If required )

Method of Preparation :

  • Initially take a bowl add butter and sugar, then whisk/ beat it well so that they should mix well.
  • Now Sieve the maida, custard powder, cinnamon powder and salt to same bowl and mix well.
  • Mix it with hand without much pressure. if required you can add milk to get soft dough.
  • Make it to small sized ball shape and press it with fork gently to get shape.
  • Place it in baking tray. 
  • To bake it in oven preheat the oven for 8 min then keep the baking try in it and bake for 15 min in 180 degree celcius. Your Custard cookie is ready.
  • To bake in gas, take a pan and  keep a wired rack on it, close the lid and allow it to heat for about 8 to 10 minutes.
  • Keep the baking tray in pan and bake it for around 15 to 20 minutes.
  • Now Delicious Custard cookie is ready.

ಬೇಕಾಗುವ ಸಾಮಗ್ರಿಗಳು :

  • ಬೆಣ್ಣೆ - ೧೦೦ ಗ್ರಾಂ 
  • ಮೈದಾ - ೧ ಕಪ್ 
  • ಸಕ್ಕರೆ - ೧ ಕಪ್ 
  • ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಪುಡಿ - ೧/೨ ಕಪ್ 
  • ಚೆಕ್ಕೆ ಪುಡಿ - ೧ ಟೀ ಚಮಚ 
  • ಉಪ್ಪು - ೧ ಪಿಂಚ್ 
  • ಹಾಲು - ೧ ರಿಂದ ೨ ಟೀ ಚಮಚ 

ಮಾಡುವ ವಿಧಾನ :

  • ಮೊದಲಿಗೆ ಒಂದು ಪಾತ್ರೆಗೆ ಬೆಣ್ಣೆ ಮತ್ತು ಸಕ್ಕರೆ ಪುಡಿ ಹಾಕಿ ಚೆನ್ನಾಗಿ ಮಿಕ್ಸ್ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. 
  • ನಂತರ ಅದೇ ಪಾತ್ರಕ್ಕೆ ಮೈದಾ, ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಪುಡಿ, ಚೆಕ್ಕೆ ಪುಡಿ ಮತ್ತು ಉಪ್ಪುನ್ನು ಜರಡಿ ಹಿಡಿಯಬೇಕು. 
  • ನಂತರ ಎಲ್ಲವನ್ನು ಚೆನ್ನಾಗಿ ಮಿಕ್ಸ್ ಮಾಡಿಕೊಳ್ಳಬೇಕು. ಹಿಟ್ಟು ಸಾಫ್ಟ್ ಆಗಿ ಬರದಿದ್ದರೆ ಅದಕೆ ೧ ರಿಂದ ೨ ಟೀ ಚಮಚ ಹಾಲು ಹಾಕಬಹುದು. 
  • ರೆಡಿ ಆದ ಮಿಶ್ರಣವನ್ನು ಉಂಡೆ ಆಗಿ ಮಾಡಿ ಅದರ ಮೇಲೆ ಒಂದು ಫೋರ್ಕ್ ಅಲ್ಲಿ ಶೇಪ್ ಮಾಡಿಕೊಳಬೇಕು.
  • ಈಗ ಶೇಪ್ ಮಾಡಿದ ಬಿಸ್ಕತ್ ಅನ್ನು  ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇಯಲ್ಲಿ ಇಡಬೇಕು.  ಅದನ್ನು ನಂತರ ಓವೆನ್ ಅಲ್ಲಿ ಬೇಕೆ ಮಾಡಬೇಕು. 
  • ಓವೆನ್ ಅನ್ನು ೮ ನಿಮಷ ಪ್ರಿ ಹೀಟ್ ಮಾಡಿ ಅದರಲ್ಲಿ ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇ ಇಟ್ಟು ಅದನ್ನು ೧೫ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ೧೮೦ ಡಿಗ್ರಿ ಸೆಲ್ಷಿಯಸ್ನಲ್ಲಿ ಬೇಕ್  ಮಾಡಿದರೆ ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀ  ರೆಡಿ. 
  • ಓವನ್ ಇಲ್ಲದಿದ್ದರೆ ಒಂದು ಪಾನ್ ತೆಗೆದು ಕೊಂಡು ಅದ್ರಲ್ಲಿ ಸಣ್ಣ ಪಾತ್ರೆ ಇತ್ತು ೮ ರಿಂದ ೧೦ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ಗ್ಯಾಸ್ ಅಲ್ಲಿ ಇಡಬೇಕು. ನಂತರ ಅದರ ಮೇಲೆ ಬೇಕಿಂಗ್ ಟ್ರೇ ಇತ್ತು ೧೫ ರಿಂದ ೨೦ ನಿಮಷಗಳ ಕಾಲ ಬೇಯಿಸದರೆ ಕಸ್ಟರ್ಡ್ ಕುಕೀ  ರೆಡಿಯಾಗಿದೆ.  

Comments

Popular posts from this blog

Kokum Rasam

Kokum Rasam Ingredients Required Kokum - 2 to 3 Jaggery - 2 tbsp Salt - as per the taste Mustard seeds - 1/2 tsp whole red chillies - 3 to 4 oil - 1 tsp Water - 2 cups Curry Leaves - 4 to 5 Leaves Method of Preparation Soak kokum for 30 minutes as pre preparation. Take a pan, add oil and once oil is heated add mustard seeds and garlic. Wait until garlic changes its color to light brown and mustard splutters. Now add redchillies and curry leaves fry for 30 seconds. Now add kokum soaked water, add jaggery, salt and water then get them to boil. Once its boiled allow them to boil further till 7 to 8 min. Now Kokum rasam is ready. Note : Kokum rasam cane be served with hot rice or can also be drunk as a health drink. If cold persists add some black pepper to rasam. ಪುನರ್ಪುಳಿ ಸಾರು ಬೇಕಾಗುವ ಪದಾರ್ಥಗಳು : ಪುನರ್ಪುಳಿ ಓಡು    - 2 to 3 ಬೆಲ್ಲ - 2 tbsp ಉಪ್ಪು    - ರುಚಿಗೆ ತಕ್ಕಷ್ಟು ಸಾಸಿವೆ    - 1/2 tsp ಕೆಂಪು ಮೆಣಸು   ...

Pepper rasam । ಕಾಳುಮೆಣಸಿನ ಸಾರು । kalumenasina rasam | medicinal valued rasam

Pepper rasam । ಕಾಳುಮೆಣಸಿನ ಸಾರು । kalumenasina rasam | medicinal valued rasam  Pepper rasam is a very traditional recipe. It is very easy to prepare. If you're bored to cook, you can try this recipe. Within 5 minutes you can prepare this rasam. It is medicinal valued rasam because we have added pepper and cumin. If you feel cold or sneezing you can prepare this and drink. Even for the children also you can give this rasam. try this recipe at home.  Ingredients Required : Pepper - 1 tsp Cumin seeds - 1/2 tsp Oil - 1 tsp Mustard seeds - 1/2 tsp Curry leaves - 1 tsp Red chili - 2 Tamarind water - 2 tbsp Jaggery - 1 small lemon sized  Water - 2.5 to 3 glass Salt - As per the taste  Coriander leaves - for garnishing  Method of Preparation : Initially take a pan to add pepper and cumin seeds, fry until cumin seeds splutter. Now take a kuttaani and make a powder of fried pepper and cumin seeds. Now take the same pan to add oil to it...

Chattambade । Masala Vada ।ಚಟ್ಟಂಬಡೆ । ಕಡ್ಲೆಬೇಳೆ ವಡೆ । Channa dal vada

Chattambade । Masala Vada ।ಚಟ್ಟಂಬಡೆ । ಕಡ್ಲೆಬೇಳೆ ವಡೆ । Channa dal vada  Chattambade is a very famous snack dish of south Karnataka. This is a very favorite dish to almost all mangalorians. It is very easy to prepare, the only thing is you have to soak the Bengal gram 3 to 4 hours before. From 3 to 60 aged people will like this recipe. you can have this recipe with rasam or sambar also. very very tasty dish. it is a mixture of Bengal gram, onion, chili, and coriander leaves. try this recipe at home. Ingredients Required :  Bengal gram / Channa dal - 1.5 cup Urad dal - 2 tbsp Salt - As per the taste  Coriander leaves - 3 to 4 tbsp Ginger - 1 inch Green Chilli - 3 to 4 Onion - 1 Oil - For deep frying  Method of Preparation : Initially soak the Bengal gram and Urad dal for 3 to 4 hours in water. After 4 hours drain the water. Now add Bengal gram and urad dal to the mixer jar. Now add salt. Now grind them to a coarse paste. Shift it to a bowl. Add green chili, onion, ging...